A.价值卓越 国际一流 创新超越
B.拼搏进取 责任立业 创新超越
C.崇尚信誉 追求卓越 稳健致远
D.诚信永恒 稳健致远 创新超越
93.交通必威体育appios的发展战略是“走（ ）、（ ）道路，建设以（ ）为特色的一流公众持股必威体育appios集团”。
A. Bank of Communication
B. Bank of Communications
C. Bank of Constructions
D. Bank of Construction
Speaking Your Customers’ Language
Modern international trading practices are highlighting the growing importance of language training. Modern-day business really does transcend national barriers. Thanks to sophisticated IT and communications systems, businesses can now market their products on a truly global scale. The world is indisputably becoming a smaller place, as service and manufacturing companies search the international marketplace for new suppliers and clients. Businesses must, however, be aware that once they expand the area in which they operate, they face increased competition. The standard and quality of their goods become increasingly important in keeping up with competitors. But most of all, it is the service element accompanying the goods which is crucial to a company’s success in a particular market. This new philosophy has led to many companies, some of which have even offered products of a lesser quality, gaining success overseas.
Although globalization may, in some senses, have brought national economies closer together, societies around the world still have radically different expectations, processes and standards. These are not a function of economic change, but are more deep-rooted and difficult to alter. They can be a major problem for businesses expanding abroad, with the greatest obstacle of all being the language barrier. If you have to deal with clients, suppliers and distributors in a range of countries, you will not only need the skills to communicate with them, you will also need to reconcile any national biases you have with the diverse ways of doing business that exist around the globe.
The value of effective communication is not to be underestimated. New technology such as video conferencing and e-mail has played a part in making the communication process easier, and it may also be possible that the introduction of language interpretation software will help with some global communications problems. But, of course, it is the human element of the communication process that is so vital in business, especially in negotiations, presentations and team-building. It is essential for managers to meet regularly with staff, customers and partners, so that issues can be discussed, messages communicated and feedback obtained.
The value of well-organized language training is immense, and can bring benefits to all levels and departments within a multinational organization. Unfortunately, however, many organizations have a very narrow view when it comes to training of any kind. Often, an urgent requirement has to be identified before training is authorized. Then, a training company is employed or a programme is developed in-house, the team is trained, and that is seen as the end of the matter. However, the fact remains that training programmes are effective only if they are relevant to a company’s broader, long-term needs. They should be regarded as an investment rather than a cost.
Changes in expectations and attitudes are certain to continue for companies that trade globally. Although such companies are not yet faced with their international partners and clients demanding that business be conducted in their mother tongue, they realize that overseas competition is increasing fast. If these companies want to continue to achieve success on the international trading circuit, they must be prepared to adapt to situations and speak the local language. If not, someone else will.
96. According to the first paragraph, improved communications have enabled companies to _______________.
A. offer a wider variety of products and services
B. expand beyond their domestic markets
C. perform better than their international competitors
D. open more manufacturing facilities abroad
97. Some companies have succeeded at an international level even though they have _______________.
A. produced inferior goods
B. failed to adapt products for local markets
C. ignored the standards set by their competitors
D. reduced the standard of the service they offer
98. Approaches to doing business vary between countries because of _______________.
A. local economic considerations
B. the existence of cultural differences
C. strong wishes to remain independent
D. regulations about business practices
99. The writer thinks that the use of modern technology will _______________.
A. speed up the process of language interpretation
B. never replace the need for face-to-face interaction
C. help solve the problems involved in maintaining strong teams
D. not lead to greater communication between companies and clients
100. A common weakness of training courses is that they _______________.
A. are developed by the wrong team
B. do not give good value for money
C. are provided only if there is an immediate need
D. do not deal with a company’s specific requirements
解析：交通必威体育appios的英文名字是Bank of Communications。故本题答案为B。
解析：本题考查事实细节。题干意为：根据第一段，改善沟通能力可以使公司怎么样？定位至第一段第三句话“Thanks to sophisticated IT and communications systems, businesses can now market their products on a truly global scale.”句意为“感谢精密的IT和沟通系统，企业现在可以在一个真正的全球规模上开发它们的产品市场”。global是个关键的暗示，可以联想到海外市场。B选项意为“在国内市场以外的地方扩张”。符合题意。A、C两项在原文中并未提及；D选项意为“在国外开设更多生产设施”，文中只说了可以在海外扩张，没有提到开设更多的生产设备。故本题答案为B。
解析：本题考查事实细节。根据题干定位至第一段的最后一句“This new philosophy has led to many companies, some of which have even offered products of a lesser quality, gaining success overseas.”句意为“这种新理念催生了许多公司，甚至一些公司提供了质量较差的产品，也在海外取得了成功”。这里新的哲学是指前面提到的：产品所附加的服务才是特殊市场最看重的。选项A意为“提供次品”，inferior goods与原文 products of a lesser quality相对应，符合题意。故本题答案为A。
解析：本题考查事实细节。根据题干定位至第二段开头一段话“Although globalization may, in some senses, have brought national economies closer together, societies around the world still have radically different expectations, processes and standards”句意为“虽然全球化可能在某种意义上使国家经济更加密切，但世界各地仍有着极度不同的期望、过程和标准”；后面又提到了一句“You will also need to reconcile any national biases you have with the diverse ways of doing business that exist around the globe.”句意为“你需要用不同的做生意的方式来与民族偏见和解”。这一段整体讲的就是要克服沟通上的障碍，理解了内容不难作答。B项意为“原因是文化差异的存在”，与原文所表达的意思相符。故本题答案为B。
解析：本题考查事实细节。题干：作者认为现代技术的使用会怎么样？前文介绍称新技术会使沟通过程更简单。并且语言翻译软件language interpretation software会帮助解决一些国际沟通问题。后文“But”一词才真正揭示了答案：在沟通过程中人的作用是至关重要的。“It is essential for managers to meet regularly with staff, customers and partners”意为“经理们定期会见员工、客户和合作伙伴是很有必要的”，从这一句可以看出作者的真正态度，对应B选项所说的“现代技术永远也无法替代面对面互动的需要”。故本题答案为B。
解析：本题考查事实细节。题干：培训课程的一个常见弱点是什么？定位至第四段“Often, an urgent requirement has to be identified before training is authorized”可知“确认有迫切的需要时培训才会被批准”。作者认为很多公司的培训有些急功近利，“training programmes are effective only if they are relevant to a company’s broader, long-term needs. They should be regarded as an investment rather than a cost.”可知“培训只有在和公司的长远需要相关时才是有效的。它们应该被视为投资而不是成本。”C项意为“培训的缺点是：只有迫切需要时才会被提供”。 immediate need与原文urgent requirement相照应。故本题答案为C。